تاریخ انتشار: سه شنبه 1397/04/26 - 13:07
کد خبر: 273379

دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم مطرح کرد؛

کارشکنی علیه بورسیه‌ها/ دیوان عدالت‌اداری نباید وارد امور آموزشی وزارت‌علوم شود

حجت الاسلام رضوان طلب گفت: تجدید نظر هم می شود دانشگاه یا وزارت علوم نمی توانند قانع کنند قاضی را، حکم قطعی می شود. در برابر حکم قطعی هیچ کسی نمی تواند مقاومت کند. ما همچنان اعتقادمان بر این است که این حکم خلاف مقررات است ولی حکم خلاف مقررات را ما نمی توانیم در برابرش ایستادگی کنیم. نمی توانیم بگوییم این اجراء نشود، اصلاً معنا ندارد ما به رئیس دانشگاه بگوییم این را اجراء نکند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمدرضا رضوان طلب، دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم در جمع اساتید دانشگاه اصفهان با اشاره به احکام قضایی بورسیه ها گفت: در مورد احکام قضایی که برای بورسیه ها صادر می شود، دو تا مصوبه از شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم که به دستور مقام معظم رهبری و با نامه ای که ایشان مرقوم فرمودند به مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوبه 630 و 760 شورای عالی انقلاب فرهنگی که دیوان عدالت‌اداری وارد بررسی مسائلی که مربوط به امور آموزشی و پژوهشی و در وزارت علوم و وزارت بهداشت و هیئت‌های وابسته این مسائل بررسی می شود دیوان عدالت اداری نباید وارد اینها بشود.

رضوان طلب گفت: با آقای اژه ای جلسه ای گذاشتیم که این دو تا مصوبه را شما قبول دارید یا ندارید؟ چون بعضی از قضات شما در احکامی که صادر کردند نوشته اند که شورای عالی انقلاب فرهنگی شأنیت صدورحکم و قانون و مصوبه و اینها را ندارد شما نظرتان چیست؟ گاهی هم استناد به نظر رئیس قوه قضائیه می کنند که سخنرانی کرده اند و گفته اند من مصوبه 630 شورای عالی انقلاب فرهنگی را قبول ندارم، شما چه نظری دارید؟

وی در ادامه با اشاره به پاسخ اژه ای گفت: ایشان به صراحت دو سه مرتبه تکرار کردند که ما مصوبه 630 را قبول داریم و آن را لازم الاجراء می دانیم و هر قاضی که این مصوبه را قبول نداشته باشد ما آن قاضی را قبول نداریم. این فرمایش ایشان است. ولی بالاخره وقتی پرونده ارجاع به یک شعبه ای می شود ممکنه نماینده وزارت علوم یا دانشگاه در دفاع شکلی خود بگویند طبق این مصوبه این شعبه و دیوان عدالت اداری شأنیت و صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارند، توی لایحه خود می آورند، ولی البته در مقررات نظام قضایی کشور آن کسی که باید تشخیص بدهد که آیا این شعبه صلاحیت رسیدگی دارد یا ندارد خود قاضی است. قضات هم می‌گویند: ما صلاحیت رسیدگی داریم قاضی هم مستقل است، حکم صادر می کنند.

محمدرضا رضوان طلب ادامه داد: ما توی یک چنین پارادوکسی مواجهه می شویم با یک حکم. چی باید بگوییم؟ از نظر تخصصی به اضافه آن دو مصوبه ]630 و 760[، ماده 64 آئین دادرسی دیوان عدالت اداری باز همین نکته را تاکید می کند که در مسائلی که تخصصی هست قاضی نمی تواند بدون رای کارشناسان مربوطه نظر بدهد. این هم ما در احتجاجات خود با قضات دیوان عدالت اداری درگیری مداوم داشتیم و به آنها گفتیم آقا اینها خلاف مقررات است ولی خب حکمی صادر می کنند.

رضوان طلب گفت: تجدید نظر هم می شود دانشگاه یا وزارت علوم نمی توانند قانع کنند قاضی را، حکم قطعی می شود. در برابر حکم قطعی هیچ کسی نمی تواند مقاومت کند. ما همچنان اعتقادمان بر این است که این حکم خلاف مقررات است ولی حکم خلاف مقررات را ما نمی توانیم در برابرش ایستادگی کنیم. نمی توانیم بگوییم این اجراء نشود، اصلاً معنا ندارد ما به رئیس دانشگاه بگوییم این را اجراء نکند.

دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم درباره چرایی این موضوع افزود: چون قاضی فوراً انفصال می زند برای رئیس دانشگاه. کسی هم نمی تواند از وی دفاع کند. مقررات قضائی کشور این است! آن حکم باید اجراء شود.

رضوان طلب، دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم گفت: فقط می توانیم بر اساس ماده 79 مقررات دیوان عدالت اداری کشور از رئیس دیوان عدالت اداری درخواست تجدیدنظر و یا اعاده دادرسی بکنیم. آن هم مبتنی بر این است که رئیس دیوان عدالت اداری تشخیص بدهند که این حکم صادره خلاف مقررات و موازین شرعی یا قانون اساسی است که این اتفاق خیلی نادر می افتد.

وی ادامه داد: ما به آن کسی که می‌خواهد عضو هیئت علمی بشود نصیحت می کنیم می گوییم کسی با حکم قضائی عضو 30 ساله هیئت علمی نمی شود. شما می خواهید عضو هیئت علمی بشوید .سازوکار خاص خودش را دارد.

محمدرضا رضوان طلب افزود: تو این سیستم ما حداقل 5 بار امکان تجدیدنظر را پیش بینی کردیم. شما اگر دانشگاه، رئیس دانشگاه یا هیئت اجرایی جذب دانشگاه با نظر شما مخالف باشند، اولاً اینکه یک هیئت 9 نفره هستند هیچکدام از کسی هم تبعیت نمی کنند.

دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم گفت: در هیئت مرکزی جذب بنده شهادت می دهم که به هیچ وجه هیچ کسی به رای بغل دستی خود توجهی ندارد، هر کسی برای خودش رجل مستقل است، آنهایی هم که خانم هستند توی هیئت مرکزی آنها هم رجل مستقل هستند، رای خودشان را دارند.

رضوان طلب بیان کرد: اگر کسی بخواهد عضو هیئت علمی باشد از همین سازوکار باید باشد که توی سیستم پذیرفته بشود والا به زور قاضی بنویسند حکم کارگزینی برای ایشان صادر شود. فردا کلاس می خواهد. رئیس دانشگاه چه می گوید؟ می گوید برو قاضی برایت کلاس بگذارد. باز باید برود شکایت کند کلاس بگیرد؟ یا مثلاً اتاق می خواهد باز باید برود شکایت کند اتاق بگیرد؟ این که زندگی نمی شود. شما راه را اشتباه رفتید.

وی ادامه داد:  قرآن می گوید: و اتوا البیوت من ابوابها، اینجا سیستم رسیدگی دارد. شما که می روید روز اول (ما داریم کسانی را) به جاهای مختلف شکایت کردند. یک پرونده داریم که صاحب پرونده سه بار بنده، ریئس دانشگاه و وزیر علوم آقای دکتر فرهادی را به دادگاه کشیدند. آخرش هم نتیجه ای نگرفتند.

دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم افزود: دو بار من را به دادگاه ویژه روحانیت کشیدند، که بده گفتم چه ربطی دارد به شما! من مگر خلافی، جرمی که مغایر شئون طلبگی ام باشد انجام نداده‌ام من یک مسئولم در وزارت علوم. مکرر ما را به جاهای مختلف از جمله کمیسیون اصل 90 کشاندند، آخرش هم به جایی نرسیدند.

رضوان طلب با اشاره عدم نتیجه رفت و آمدها در کمیسیون گفت: اینها راه های اشتباه است. ما از یک عضو هیئت علمی توقع داریم  که اول همین جور که می‌خواهد به او احترام بگذارند به سیستم آموزش عالی کشور اعتماد کند و احترام بگذارد. آقای رئیس دانشگاه را بردن در دادگاه که کار درستی نیست. اگر هیچ راهی نبود غیر از این راه، اول راه ها را رفته بودید، مراتب جذب، فرایندها طی شده بود، آخر کار می رفتید می گفتید آقا من از این سیستم و سلسه مراتبش مایوس شده ام باز می گفتیم حقی دارد. ولی قبل از اینها کسی مستقیم پا شود برود آنجا، این حل نمی کند. راه حل این نیست.

محمدرضا رضوان طلب، دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم در پایان گفت: لذا از ما نخواهید در مورد حکم قضائی اظهارنظر بکنیم یا توصیه بکنیم آقا اجراییش بکن. معلومه که او مجبور است اجراییش بکند. ولی ما به او نمی گوییم اجراییش بکند. ما نمی گوییم ما سکوت می کنیم. چرا؟ خدایا راست گویم فتنه از توست، ولی از ترس نتوانم چخیدن، معنایش را متوجه می شوید؛ من اگر بتوانم بگویم می گویم اجراییش نکن. ولی حکم دستگاه قضایی را کسی همچین چیزی نمی تواند بگوید. رئیس دانشگاه یا هر مقام دیگری وزیر یا هر کس دیگری حکم قاضی آمد بالای سرش مثل شمشیر باید اطاعت کند و از ترس اطاعت می‌کنیم هیچ مشکلی نداره اما این راه، راه بی پایان است.

صوت این جلسه را در ادامه میشنوید:


download

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
دانشگاه امیرکبیر حرکت شجاعانه دانشگاهیان آمریکا و اروپا در حمایت از مردم غزه را ستود
نگرانی شدید تل‌آویو از همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه
تصویر متفاوت از اعتراضات دانشجویی آمریکا
بازداشت‌ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین به روایت آمار
سرقت با شگرد تعویض کارت بانکی در مترو
پیام آیت‌الله مکارم خطاب به سردار رادان درباره «طرح نور»
سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد
ورزشکاران زن ایرانی افتخار آفریدند
اکثر آمریکایی‌ها به نتانیاهو اعتماد ندارند
دستگیری عامل تیرندازی در منطقه فرحزاد
عمره‌گزاران ایرانی احرام پوشیدند
بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
قهرمان سابق جودوی آسیا درگذشت
طرح ترافیک جدید امسال اجرا نخواهد شد
اینجا دانشگاه است
حواشی جدید سریال «پایتخت»
ورود پلیس ضد شورش برای متفرق کردن دانشجویان در پاریس +فیلم
رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید
مهلت انتخاب رشته دکتری امروز به پایان می‌رسد
داستانی از نجات یک کسب و کار با پنل پیامکی
بازی‌های بلاک‌چینی: گالا (Gala) پیشگام سرگرمی‌های آینده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top